25 ноември 2023

"Ние не ги раждаме, за да ги режете ВИЕ", а кои са Вие и Ние?

Днес е имало протест срещу насилието над жени и плакатите са все едно писани от привърженици на "Възраждане" срещу Сорос и световната конспирация.
Дебатът трябва да е много по-дълбок от "не ги раждаме ние, за да ги режете вие". Кои сте вие и кои сме ние? Аз не съм виновен, че някой е откачил и насилва жена. 

За сметка на това по детските площадки съм се нагледал на майки, които бият децата си без капка милост, както и на майки, които крещят към дъщерите си на възраст за детска градина с думичката която започва с ку и завършва на во. 

Десетки пъти съм виждал такива майки. Какво ли е потомството на тези майки?

Протести по света и в България срещу насилието над жени

Баби и мами (да, истински кокошки) отглеждат децата си с велики мисли като: "остави го да се наплаче", "не го прегръщай, за да стане кораво като порасне", "бий го докато е малко, за да те слуша като порасне". Пак ли ("вие") мъжете са виновните, за психическите травми на това дете?

Насилието от жени към мъже и други жени е фактор


Много жени са ужасни насилници както към децата си, така и към мъжете около себе си. Жени са ми споделяли, че не понасят деца (майки, да майки), а пред други жени са били още по-откровени с думи, че мразят децата. 

Има жени, които са най-малкото безразлични към децата си, просто им пречат да живеят живота си и майчинството е най-тежкия период в живота им. Пак ли "вие" са виновните?

То и майка би трябвало често да е в кавички, защото съм виждал по площадките бой и обиди към децата, та ми е идвало да ида да се саморазправям с тези "майки". 

И ето ти бодрата смяна ...

И ето ти го следващото поколение. Тези бити и лишени от любов деца стават ученици - често насилници в училище, а след това продължават така в живота - отмъщават на когото успеят. Не могат да набият майка си и бият други жени или момичета. 

Жени могат да са ужасни насилници, изпитал съм го на свой гръб


Те прилагат предимно психическо насилие, но то е много страшно. Жени в ролята на съпруги са съсипали не едно семейство с психически тормоз над съпрузите си, като продължение на тенденцията с травмите от детството. 

Какво става с тези съпрузи ли? Някои се пропиват, други се развеждат, случва се и да откачат и бият (или по-лошо) жена си.

Темата е дълбока и трябва да се променят много неща в тази страна, в това общество. И плакати като този на снимката "ние раждаме, а вие ги режете" не помагат с нищо.

Няма коментари: