24 октомври 2022

Хуманизъм и съвременна Русия

Водещ от руската телевизия Русия днес (RT) преди два дни призова в пряко предаване да изгарят и давят украински деца. Последва реакция от развития свят, както и в самата Русия. Свалиха го от ефир, последва осъждане и от ръководителите му, но ... 

Като дете съм виждал как баща учеше две съседки деца да убиват малки котета. Други по-големи от нас бяха запалили котки в контейнера за смет, знам и за много други случаи на насилие над животни. 

Всички случаи на насилие над животни, на които съм присъствал или за които знам са направени от хора, които проявяват агресия и към хора. Не стигат до убийство, но не са и много далеч. 

Сигурен съм, че по света има достатъчно хора, които не само са съгласни да се убиват и украински и руски и английски и всякакви други деца и възрастни без да им мигне окото. Примери колкото искате, от убийствата „на честта“ в мюсюлманския свят, през масовите убийства в училища в САЩ (и на други места) та до военните престъпления по целия свят. 

Стотици години в Европа просветената част от хората се опитва да просвети масата в духа на хуманизма. Този водещ Антон Кузнецов-Красовски само доказва, че има да се работи още много по въпроса.

Няма коментари: