01 октомври 2016

Футбол


Пране на матрациАми за какво - премахва петната от напикаване, ако имате малко дете. След дълга употреба в матраците се натрупва и нещичко от нашата миризма и пот - прането я премахва.

Приятелите ми знаят, че не гледам телевизия и това е всеизвестен факт от вече двадесет години. Има разбира се изключения, като гледането на някое футболно първенство - я световно или европейско, пък може и мачовете в Европа на нашите футболни отбори. Случвало се е да гледам и волейболни мачове. Изключения има.

Покрай мачовете от европейското първенство по футбол във Франция тази година ми се догледа футбол. Преди няколко дни си направих (всъщност по грешка, но това е друга история) абонамент за онлайн спорт на една от големите телевизии у нас. Има футбол, бокс, формула 1.

Размисли за футбола 


Снощи гледах мач, в който Берое загуби с 0:1. Не знам колко души имаше на стадиона, но звучаха като камерна агитка. Имаше скандирания за оставка, освирквания за треньора. Тази вечер гледах Мец и Монако от френското първенство. Метц загубиха с 0 на 7. Всъщност нещата за Мец станаха трагични след като изгониха техен човек при 0:3, защото след това просто ги разгромиха. Публиката си пееше и си скандираше почти до самия край, когато разгрома и унижението си бяха видими.

Манталитет ли е или възпитано поведение?

По-рано днес гледах мач на другия отбор от Стара Загора - Верея срещу Славия. От агитката на Славия си ги имаше дежурните скандирания "селяни, селяни", а според мен поне нямаше за какво.

Качеството на футбола ли?

Разликата бе огромна. Дори когато съдията изгони футболиста на Мец за нарушени, което в България може да не получи и жълт картон нито публиката го освирка, нито футболистите го наобиколиха аха-аха да го набият, нито от щаба на отбора някой дълго обясняваше какво ще прави с майка му, нито пък публиката хвърляше бомбички, вода и боклуци по терена. Всичко мина тихо и кротко, за около минута и мача продължи.

Скорост

Скоростта на срещата бе висока и имаше какво да гледа, също като мачовете от световни и европейски финали, а и мачовете от Шампионската лига и Лига Европа.

С няколко думи - плащаш си да гледаш мач и гледаш мач. Около 85 минути игра с малко нарушения и бързо отигравания. И тези на стадиона и тези пред телевизорите са платили и получават нещо добро за парите си.

Мачовете от нашата елитна група дори с участието на Левски и Лудогорец са бавнички, накъсани. Има чести нарушения, липсва скорост на отиграванията. Да, според статистиката нашите футболисти тичат почти колкото и тези в големите първенства, но скоростта при боравенето с топката ни правят не конкурентни в европейските мачове.

Тази "бавност" на мачовете е онова, което отблъсква публиката от нашите терени. Хората вече могат да гледат мачове от Англия, Франция, Германия и Испания. Свикнаха да гледат 85 минути футболен спектакъл от 90, вместо 50 футбол, 20 туткане и 20 разправии със съдията и другия отбор.

Там и тук

Сигурен съм, че у нас хората се интересуват и от българския футбол. Че какви са ми на мен Монако или Манчестър Юнайтед? По-интересно ми е какво ще направят Левски, Ботев и Берое, ще успее ли Дунав да остане в челната тройка, какви са пък тези от Локомотив Горна Оряховица.

На скорост и други промени

Трябва да върнат обикновените хора на стадионите, като преди това изгонят от там лумпените.

У нас агитките са масово от простаци и селяндури, които успешно прогониха нормалните хора от мачовете. По нашите терени редовно гърмят бомбички, горят факли, опъват се транспаранти със свастики, закани и чудесии.

Масовите билети за мач са около 15 лева за сектор с добра видимост.

Докато има вероятност детето да загази, аз няма да го заведа на мач. Честно казано и аз не мисля да ида, докато шоуто не е гарантирано.

Футболистите трябва да вдигнат оборотите, да играят като отборите от добрите първенства, а гамените да бъдат принудени да се държат нормално или да не им се продават билети за мач.

***

Реклама

Хората които ме познават от близо знаят възгледите ми за рекламата. Рекламата трябва да бъде информативна, уважителна към тези на които рекламира, честна, ако може леко забавна.

Да, вярно е че дебелашките шеги се запомнят от хората, но не е доказано че това води до продажби. Виждал съм реклами на сапун от САЩ правени в началото на 20 век. Някакъв негър излиза от коритото в което се е къпал и е бял от врата надолу, защото се е изкъпал с някакъв си сапун. Тук пък имаше какви ли не извращения на тема реклама на алкохол - от "да заколим прасето" през отхвръкващи сутиени когато пиеш мастика, та до отваряне на бира с цици, заради което една певица си спечели прозвището Мара отварачката.

И тъй като съм убеден, че рекламата трябва да е информативна ще споделя нещо.

Пране на матраци в София

Фирма с която работя, предлага услугата си пране на матраци в град София. Има подробно описание на услугата им техния сайт, посветен най-вече на услугата за пране на матраци и за почистване.


За какво помага прането на матраци?


Прането на матраци премахва акарите - малки гадинки, които живеят в матраците. Чао гадинки ...

Ако помещението е влажно може да има мухъл, плесен ... ако ви е жал да го изхвърлите или сте под наем - пране на матраци решава проблема.

Изобщо - прането на матраци решава доста проблеми и удължава живота ми, досущ като почистването от прах на компютър сваля температурата и оправя проблема с шума. Гарантирано:)




Няма коментари: