30 май 2014

Не на запад, а ние българите сме европедерасти

След като Франция стана поредната страна, където се разрешиха еднополовите бракове, тукашните шовинисти започнаха да наричат хората в Западна Европа европедерасти, с чувство на естествено превъзходство над демократичните общества.

Разглеждайки френски сайт попаднах на реклама, за мобилни услуги. Разгледах тарифите във Франция, а след това и в Обединеното кралство на същата фирма и ми стана обидно, не само заради сравнението, ами и защото днес разговарях почти 20 минути с Германия, за сметка на наш клиент там. Човека изобщо не се притесняваше, че разговаря дълго, а и защо да се притеснява?

Разгледайте тарифите на Глобул (най-високите на фирмата), чийто клиент съм, и сравнете условията с тези на Върджин във Франция и Великобритания. Сами преценете кой е европедераста - този в чиято страна може да се сключват еднополови бракове или този, когото местните власти и естествени монополи го доят като крава, при това без да го хранят.

Легенда:
1. средна заплата в частния сектор в България през месец март 2014 - 813 лева (данни на НСИ). При 22 работни дни по 8 часа на ден = 4.62 лв. на час

2. минимална заплата във Франция според данни на Евростат за януари 2014 година е 1445 евро! Това е 8.21 евро на час =  16 лева на час. Смятах по същата схема, както за България, макар че във Франция работния ден е 7 часа!

3. минимална заплата в Обединеното кралство според данни на Евростат през януари 2014 година е 1216 евро. Това са 6.9 евро на час = 13,5 лева на час.

Данните на Евростат, за минималната работна заплата в България, Франция и Обединеното кралство достъпни в Гугъл.

Тарифи на мобилните оператори:
1. България  - на българин със средна работна заплата ще са му нужни 21,64 часа (!), за да си позволи най-високата тарифа на Глобул.

2. Франция - на един французин с минимална работна заплата, ще са му нужни по малко от 3 часа (2.9), за да си позволи най-високия тарифен план на Върджин.

3. Великобритания - на един британец с минимална работна заплата, ще са му нужни 3.9 часа, за да си позволи най-високия тарифен план на Върджин.

Сравнение:

1. България - за сто(!) лева на месец, Глобул предлага:
  • 1700 минути към всички национални мрежи и Зона 1 за междyнародни разговори
  • 170 от които могат да се ползват и към Зона 2, и в роуминг в ЕС
  • 5000 минути към мобилната мрежа на GLOBUL
  • 3000 MB на максимална скорост
Тарифи на Глобул

2. Великобритания - за 22 лири (52,8 лева) се предлага:
  • Unlimited minutes - неограничени разговори
  • Unlimited texts - неограничени смс съобщения
  • Unlimited data - неограничен интернет
  • Phone insurance included, with 24 hour UK replacement - застраховка на телефона (срещу кражба).
Тарифи във Великобритания
3. Франция - 25 евро и неограничени разговори и смс съобщения, както и 5 гигабайта във Франция и един в Европейския съюз, при 4G - мрежа! В България още ползваме 3G, а разликата между двете е огромна.Кой сега е европедераст - този когото го гърбят или този, в чиято страна са разрешени бракове на педерасти?

Няма коментари: