28 март 2014

Тъжно им е на руснаците

Тъжно им е на руснаците. Тъжно е че в толкова богата страна има толкова бедни хора. Тъжно им е, че внасят храна от Китай. Тъжно им е че брутния им вътрешен продукт е колкото на Италия, но пък брутния вътрешен продукт на глава от населението е малко по-висок от бедна България. Тъжно им е, че там ги ограбват по-брутално и от нашите мазни политико-мафиоти.





Или вижте статистиката тук

Тъжно им е, че без разрешение от властите (милиция/полиция) не могат да се съберат на едно място повече от 8 души. Тъжно им е, че изпратиха войски, за да воюват с украинците. Тъжно им е армията им използва като жив щит украински цивилни, за да превземат базите им в Крим.

Тъжно им е, че втората най-голяма група търсеща политическо убежище в ЕС са руснаците. Тъжно им е, но и на мен ми е тъжно, защото те продължават да страдат от хора с методи на управление близки до нашите хубавци.

След толкова много тъжни неща ще кажа и за какво се радвам. Радвам се, че България е член на НАТО и ЕС. Радвам се, че войските на Путин или негов наследник няма да влязат в България безнаказано. Радвам се, за разлика от повечето граждани на ЕС, има в сила процеси за все по силна централизация на съюза, което ще помогне в бъдеще да отслабне влиянието на чистачите на паметника на въоръжените окупатори в Княжевската градина в София или любителите на въоръжения солдат на едно от пловдивските тепета. Радвам се ,че някой ден по БНТ и БНР ще има специални програми за турците, с които да им се помага да научат български език, но и да научават истината, за положението в страната, а не това което им съобщават техните поробители, които са от същата клика - поробители на целия народ. Същите, които имаха своя възход след доброволен, ама съвсем доброволен референдум, за отказване от монархията и управление на (разбира се) нашите си комунисти.

И за други неща се радвам, но може би най-много за това, че колкото и у нас да чезне демокрацията и свободата на хората, няма да се върнат кльоновете по границите и изходящите визи. Радвам се, че ако неразумните у нас вземат превес и се увеличи още потисничеството на свободния човек от сплотената политико-криминална прослойка, то ще можем законно да си съберем багажа и да оставим родината. Ще я оставим с мъка на сърце, но по-добре нещастни и свободни зад граница, от колкото нещастни и в концлагер в родината. А предците (за някои бащи и деди в буквалния смисъл) на мнозина наши управници много добре знаят как се управляват концлагери и как се държи един народ в клетка.

И за да не казваме по инерция - лоши руснаци, ето едно видео направено от мислещите руснаци, едни от милионите, които виждат какъв е Путин, какъв е режима му и се борят. Дали защото обичат родината си или защото не могат да отидат лесно в по-добрата част на Европа - не зная. Но вижте видеото.


Няма коментари: