15 юли 2012

Фото разказ из Рила - до Мусала и обратно

По една или друга причина така и не бях изкачвал Мусала. Последния път преди няколко години, Рила ни отблъсна с внезапна буря. За радост, вчера 14 юли Господ бе благосклонен и изкачих Мусала, като преди това буквално пролазих няколко други върха. Прекрасно изживяване!

Времето бе чудесно - обожавам бързите облаци, защото сенките им постоянно променят облика на пейзажа, което ми даде възможност да направя някои прилични снимки. За тях благодаря на брат ми, защото добрата техника наистина има значение...

И за да не отегчавам никого само ще спомена, че маршрута ни започна с лифт от Боровец до крайната станция. След това преминахме през Маркуджик 2 и върховете преди и след Алеко и накрая Мусала. На връщане се спуснахме през езерата и обратно с лифта.

Наясно съм, че рядко някой чете текстовете към снимките, за това само едно уточнение. Преди може би месец ми стана забавно, когато ме обвиниха, че съм свалял снимки от нейде си, за да впечатлявам хората:) То и смешно, но и ласкателно де. Все пак включих и снимки от типа "и аз бях там". Разбира се снимките на хората, с които бях ги няма, освен една, на която всичко освен мен и Вики е замазано. Дано някоя снимка допадне и на вас!

При първия досег със снега се заиграхме, то ясно, но пък тук сме кротки ...

Тук имаше скални орли, които обаче офейкаха щом наближихме
Ей това си го катерехме, от единия виждам следващия връх
 ... а отдолу гледките си ги бива
Чакаше се ред за снима, нашата дружинка единодушно се съгласи "- айде нимой"

 
В самото подножие на върха, когато пътеките се събират имах чувството, че съм попаднал на оживена софийска улица. Буквално.
На самия връх, както се казва само нас ни нямаше

При спускането, както и при изкачването все изоставах и тичах след групата
... снимането все гълта минутка или две






Това е:)

1 коментар:

taniaark каза...

Не те е срам! Какво се правиш, че си бил там.... само крадеш снимки и ги представяш за твои :-)))
Иначе сериозно - радвам ти се на ентусиазма и желанието да бродиш и зкрасивата природа и поне на снимки да я видим, ако не някой ден на живо :-)
Чудесни са!