16 ноември 2010

Грозна, по-грозна, феминистка

Виц разказва, че отмъстителните блондинки пуснали виц: вицовете за блондинки са измисляни от брюнетките в дългите самотни нощи. Горе долу толкова бездарно звучи и обяснението на немска феминистка на въросванката - що е туй феминизъм: „Феминизмът - това е да осъзнаеш, че жените у нас (а и в много други страни по света) се третират различно, в сравнение с мъжете. Че жените биват възпитавани по различен начин, че жените живеят по различен начин...”. 

Аре стига бе! Тая откри топлата вода! Жените носят рокли, пикаят клекнали, играят си с кукли, а после и с циците на приятелките си, когато започнат да им растат. Обичат да плетат, шият, панделки и ... абе женски работи. Повечето не обичат да играят на фунийки, не играят баскетбол до полунощ, не се събират да гледат порно на 12 години и ... абе не обича мъжки работи. И сега какво? Да накараме момците да плетат и шият гоблени, а момите да играят карти до сабален през ваканциите?

Всъщност симпатизирам на женските движения за избирателни права от 19 век и тези от 20 век за равни права. Но, вече поне в Европа и двете америки има жени от министър до банкер. При социализма при нас и на другите места имаше светли примери като "кака Пена трактористката". Ама на, отиде си социализъмЪ и Пена вече не ще да е трактористка, `щото не е секси. За това и движението на феминистките остаря, спаружи се и стана като зряла феминистка.

Ето ви и загадка - коя е феминистката? 

Много ясно, че кроки, а не блонди е феминистка!

Алис Шварцер - феминистка и ... грозновата

Използвани са снимки и изказване публикувани в материал на радио Дойче веле.

Няма коментари: