10 декември 2007

Задачка - закачка

Здравейте момичета и момчета! Помните ли Пенчо Питанката и неговите задачките - закачки? Ех, може би са изминали 20 години от времената, когато се състезавахме в остроумие и бързина на ума с момчетата и момичетата от "синия екран". Сега едни от нас се състезават с момчетата със сини лампи, а други се пазят от пенсионерите борещи се помежду си за място в сините возила на жълти райета.

Хайде оставете за минута служебните енигми, както го сторих аз заради вас и бързичко ми кажете какво се люлееше зад листа с цените в този трол?

Е да вижда се етюда - бой на негри* в тъмна нощ. Добре, хайде да ви помогна.

Сега се вижда нали? А представете си колко смешно бе, когато това чудо се поклащаше като махало на стенен часовник в люшкащият се като кораб в бурно море трол.

Всъщност и аз не обичам вратовръзки. Браво на шофера за идейката, а сега си представям как поста ми вдъхновява някой авангардист, който ще направи инсталация с име - на шофера махалото;)

------
* Негър си е негър бре. Специално за братята хамериканци и защитниците на човешките права - черен човек с произход Африка. Черен човек с неясен произход по нашите земи може да е и римлянин, когото гадовете искат да командироват на Сатурн.
**Правата върху снимките са на автора им - ази.
*** Правата върху текста с цените в инсталацията - На шофера махалото принадлежат на СКГТ.
**** Правата върху дизайна на махалото са собственост на Столичен Електротранспорт ЕАД.

Няма коментари: