23 октомври 2007

Предизборно осветляване

Ако се интересуваш от политика то в предизборно време обикновено ти е интересно. Първо - поне се дискутира по наболели въпроси. Второ обикновено се появяват екзотични кандидати като Тити, ако не друго поне зрелище да има. Трето на вратата ти може да почука бъдещия ти кмет. Поне районния.

В неделя лично дойде да се запознае с мен кандидата за районен кмет Бучков. Както каза той "дойдох да се запозная с комшиите". Ами екстра, виждаш го, можеш дето се вика да го пипнеш, да пиете по една ракия/бира/айран и да си залафите за проблемите и светлото бъдеще на общината.

Човекът си ги бе изрязал от някакви списания тези реклами и ги раздаваше, зарадва ме. Това се казва да идеш при избирателите си, а не да ги чакаш в някоя зала от толкова до толкова часа.

Снощи направих и интересно откритие, през тази седмица в подлеза свързващ кварталите Левски В и Г е поставено осветление.

Но, само до средата.

След това си става пак тъмничко.

Като в гангстерските филми - половината сега, другата после. Сега половин подлез, а във времето до балотажа - цял. Ако няма балотаж - когато му дойде времето.

Ако не на тези избори, на следващите. Тъй де, времето е наше.

Или тяхно.

А някои сме извън времето.

Няма коментари: