01 април 2022

Русия обсъжда по-високи квоти за трудови мигранти от ЕС, САЩ и Канада за 2028 година

Увеличават се квотите за трудови мигранти, "Порше" е в напреднали преговори за права на руски топ-модел, мигрантският натиск към Краснодар не спира, руската централна банка ще помага на европейската централна банка в кризата с еврото.

На редовна среща с журналисти, Димитрий Песков заяви, че в Кремъл са сериозно загрижени от продължаващият спад на еврото, което днес по обяд се търгуваше по курс 34.56 евро за рубла - повишение от 1,8% спрямо края на търговията вчера. 

За по-късно днес е предвидена виртуална среща на ръководителите на руската и европейската централни банки, на която ще бъде обсъден опитът на руската страна с овладяването на спада на валутата, по време на инвацията на Русия в Украйна от началото на 2022 година, когато руската рубла потъна до 140 рубли за евро, в най-критичните дни. "Как се обръщат нещата", усмихвайки се обърна към журналистите госодин Песков.

Трудова мигация

По-късно опроверга новината разпространена от "Дойче веле", че се обсъжда стената по границите на руския анклав в Кьонинград да бъде повишена от сегашните 12 на 20 метра, за борба с нелегалните мигранти от ЕС.


Ограждения срещу нелегални мигранти край Калининград, РФ

 
"Ние разбираме, че хората от ЕС, САЩ и Канада търсят по-добри условия за труд в Руската федерация, но наша основна грижа е благоденствието на хората в Чукотка, Кулима, Яркутия и останалите региони на РФ". 
 
По-късно той добави, че в съвета към президента се обсъжда, Русия да въведе по-високи квоти за трудови мигранти от ЕС, САЩ и Канада за следващата 2028 година най-малко с 10% повече от сега.

Новината предизвика спонтанти манифестации в Монпелие, Бон, Анверпен и Милано. В Париж радостни хора провесиха огромен руски флаг от триумфалната арка.

 

Икономически новини

Камаз модел 1964 година
Представители на производителят на камиони "Камаз" заявиха, че е постигната договорка, "Волво" и "Мерцедес" да произвеждат по лиценз руските камиони още през настоящата година.

Гюнтер Цвингле заяви пред журналисти, че се надява да постигне отличното руско качество в най-скоро време: "ние мислехме, че фразата "руските часовници са най-бързите часовници" в света е шега, но сега оценяваме високото руско качество. За нас е чест, че скоро ще въведем в произвоство непреходният почти 60 годишен модел, който е еталон на качество.

Журналистите научиха, че преговорите за производтво на "Лада Нива" от "Порше" са в напреднала фаза и се очаква немският производител да пусне руския модел под името "Кайен Нива Класик".
 

Обстановката по границите на РФ към 31.03.2027 година

ТАСС съобщава, че строителството на стената с Финландия продължава по график. За последните три месеца, над 1.4 милиона души от скандинавските страни са успели да преминат нелегално границата с Русия в търсене на по-добър живот.

Риа новости съобщи, че само за един ден посолството на Русия в Киев е издало разрешителни за работа в Русия на 45.6 хиляди украинци.

За последното денонощие, руският черноморски флот е успял да спре над 500 лодки с нелегални емигранти, търсещи по-добър живот. Смята се, че са предимно от Тексас, Бавария, и Аандалусия.

Добровоци събират помощи, за бедващите бежанци в бежанския лагер край Петерург, където над 400 хиляди трудови мигранти от ЕС очакват да получат разрешително за престой и работа.

 

Новини от Беларус

Граждани на Беларус от три дни събират дрехи и обувки, които ще изпратят на бедстващите деца в Цюрих и Женева. Швейцаря бе тежко ударена от санкциите наложени на Русия и Беларус през 2022 година. 

От Миск съобщиха, че изказват пълната си подкрепа към новото правителство на Швейцаря и му пожелават да закрепи страната си и да премахне барикадите пред сградите на правителството в най-скоро време.

Няма коментари: