26 януари 2017

Първия побой е простен, ама да не ти става навик

Да пребиеш жената, детето, мъже си, свекърва, тъща - абе близката родица си е човещинка, направо право дело. Какво ще кажете?

Новината е, че вчера (25 януари) на второ четене е приет закон, според който първия побой над член на семейството е не наказуем, има само административна санкция. Това е в прогресивна Русия. Под бой се разбира побой, да те докарат до болница. Та първия път е простено - ходи си в мир чадо. Интересното е, че миналата година е приет закон, който постановява, че първия побой над непознат също не е наказуем. Скарате с някой за засичане на пътя, пукнеш му кратуната - няма страшно, първия път е простено, ама да не ти става навик!

Ето какво пише филиала на ТАСС - Интерфакс: в момента побоя над непознати е административно престъпление, а в семейството углавно. Сега се уравновесяват нещата - и близки и непознати може да пердашиш само срещу административна санкция.

"В настоящее время побои вне семьи, совершенные впервые, квалифицируются как административное правонарушение, а в семье - как уголовное преступление. Такие поправки были приняты Госдумой летом этого года".

Според мен властите в Русия знаят, че народа недоволства, за това правят страхотна маневра, направо е забележителна. При това много бързат - второто четене на закона е 25 януари, а третото (имат трето преди президента да го подпише) е на 27 януари - дето се вика време за обсъждане бол.
Ама какъв закон а - бъхти у дома, винаги може да кажеш че ти е за сефте!

Та мисля си, че властите с това разхлабване на режима искат да дадат свобода на насилниците в дома, хулиганите и изобщо всякакви примати. Те ще вилнеят, а обществото ще се занимава с битовото насилие и няма да има време и енергия да се противопоставят за каквото и да било на Крепостта (Кремъл означава Крепост).

В Мордор замислят нещо лошо, ама какво ли е?


http://www.interfax.ru/russia/546886

Няма коментари: