11 октомври 2016

RU като Русия


Вчера ми бе нужна иконка с руското знаме, за това потърсих в google простичкото ru и отворих раздела за изображения.

експлоатация на деца в Интернет
Очаквах знаменца, а намерих изобилие от леко облечени млади момичета, някои дори деца, както и няколко самолета и танкове. Открих знаменцето, а оставих обмислянето на видяното за друг път.

Мислех си какво ли е света да те вижда като износител на страх и жени.

И ето, реших да проверя какво се случва при сходно търсене с иницалите на някои други европейски страни.

Франция с fr - стотици снимки на автомобили (дори не са френски), мотоциклети, велосипед и нито една куличка от г-н Айфел.

Обединеното кралство с uk - знамена, картата като знаме и много снимки на парламента от различен ъгъл.

Нидерландия с nl - знаменца, картата, лога, аз сърце NL и различни невинни снимки, може би нямащи връзка със страната.


Швейцаря с ch - красиви иконки със съкращението, парфюми, чанти и други модни аксесоари, няколко военни хеликоптера и стилно облечини жени от реклами.

Унгария с hu - няколко иконки със съкращението, самотно знаменце и изненадващо за мен, макар и резонно колкото щеш китайци и китайки, някои леко облечени.

Полша с pl - иконки, знаменца, няколко леко облечени жени и разнообразни снимки, включително няколко танка - те пък защо?


Хубавото при България е, че когато се напише bg излизат абстрактни картинки, няколко глави на популярни сайтове и едва след първите стотина резултата се виждат политически мутри, но са малко.


Почистване на ...


Макар че търсачките са недолюбвани заради алгоритните си, които показват резултати понякога шокиращи за хората, мися че не е редно да се иска "почистване". Такова почистване в интернет ще си е вариант на цензура.

Светът е място, което има нужда от почистване. Някои искат да го почистят от лошите хора, а други имат по-скромни амбиции, например да почистят света от мръсотията.

Интернет няма почиствим мо злобата или от безчестието, но пък едни хора желаят да са много, наистина много добри в почистване на материалния свят, за това имат фирма за почистване.

Може би е добре да се съсредоточим над достижимото - да почистим дома си, а след това живота си, пък накрая и да подобри света.

И да украсим поне нета със снимки на хубави жени и да се хванем да почистим каквото трябва ...




Няма коментари: