10 май 2013

Предизборни размисли

Гледах няколко предизборни студия, четох интервюта и изказвания, разговарях с приятели, роднини и познати. Взех своето решение, но искрено и много приятно ме изненада това, че и мнозина други също са го взели.

Оказа се, че мнозина също са чели, гледали, слушали или говорили с кандидатите за властта. След това са мислили и също са взели своето решение.

Помните ли мотото на Клинтън в кампанията му срещу Буш баща - икономиката глупако? Е, това е  един от най-важните въпроси и за хората, с които си говоря в последния месец. Така и не срещнах някой, който да се върже на "ами ние ще направим ... хиляди работни места", а на въпроса как да отговарят с - ами в нашата програма пише. Че ти ако не си чел програмата на партията си, то значи си не само глупав, но и нагъл, за да ни занимаваш със себе си.

Кой ще направи това място уважавано?

Та преди няколко дни четох анализ, според който "Зелените" и "ДСБ" имат шанс да мобилизират големи групи хора и да изненадат социолозите. То егати социолозите ще са, ако не могат да усетят такъв потенциал. Друг е въпроса, че може и да са го усетили, но да са го спестили. Тогава вече е и плашещо.

Ще се радвам на подобна "изненада" и на силна мобилизация на дясно мислещи хора. Да вземат политиците да оправят нещата, за да не се изнесем към чужбините или пък да се заемем с политика самите ние.

Може да сме отвратени, но пък ако ни ядосат можем и да победим отвратителните, нали?

Няма коментари: