01 октомври 2012

Опасност от революция - няма

Вчера отново прочетох изказване на опозиционен политик, който вещае протести, които да свалят правителството и се замислих, че не ми се вярва много тази работа.

Първо зимата е студено и не я бива за протести - протестираш, протестираш, пък си тръгнеш към някое топло място. Вярно е, през 1996-1997 имаше и зимни протести, но ние студентите протестирахме още през есента, а когато отмениха за неизвестно кога сесията, магазините започнаха да продават само хляб и млека, а в студентския стол можеше да получим само кисело зеле след 3-4 часа на опашка - е, тогава вече нямахме избор и окупирахме символично парламента. После ни набиха, а на помощ дойдоха миньорите и се почна една ...

Второ, за да има големи и страшни за една власт протести, то тя трябва да е сгафила много здраво и нещата да опрат до прото-революционно положение от онзи тип, който описват в манифеста двамата брадатковци просто-комунисти.

Сегашната власт краде и пилее обществени средства със същото старание, което ни е познато от всички правителства след злополучното на СДС през1992 година. Предвид, че при Беров дойдоха на власт мутрите, Виденов фалира държавата и едва тогава падна, Костов управляваше като политически командир от ЧК, Сакскобургготски си взе всички имоти на семейството, някогашното правителството, че и просто на тогавашното царство - демек каквото докопа си го реституира, Станишев откри незаконен лифт в Рила планина и се започна грабенето на държавни земи чрез прословутите заменки. То сегашното правителство се справя не по-добре и не по-зле от предходните. Следователно няма опасност от революции.

Трето революцията на улицата е плява, истинските революционери са като картоиграчи, хитри, лукави, коварни и играят заедно с нарочените за сваляне. Видими белези за промяна и пяна по улиците няма, за това революцията се отменя, докато някои управляващи не решат да задържат властта прекалено дълго и да не отстъпват купичката с обществени блага на конкурентите.

Така че, опасност от революции - няма.

п.п. А иначе спете спокойно и когато му дойде времето - гласувате, нищо че уж от нашия вот нищо не зависело.  Ако бе така, нямаше да има кюфтета и пари за гласовете на слабите духом.
Не случайно се твърди, че най-големия номер на дявола бил, че успял да убеди глупаците, че не съществува. Политиците съществуват, изборите също.

Няма коментари: