26 юли 2012

И във футбола е като в любовта

Вчера гледах иначе добрия за нашите стандарти "Лудогорец" срещу "Динамо" Загреб, а днес "Левски" съставен предимно от чужденци срещу "Сараево". "Лудогорец си заслужават похвалите, макар извода, който се натрапва за тях е, че не става само с пари, трябва и сърце. В "Левски" трябва изцяло нов подход.

Колко са българите в "Левски"? А собствените кадри? Само през последните години през отбора минаха огромно количество тъмнокожи момчета, които се радваха на евтиния живот и още по-евтините момичета в столицата. Имаше разни типчета, които караха пияни служебните коли и постоянно обещаваха, че ще спрат ... Колко бяха хората като Рабех и колко като Бардон, който бе в основата на успехите в Лига Европа, онзи прословут четвъртфинал?

Днес гледах втория мач на "Левски" и дори не можах да се ядосам, до толкова съм свикнал да гледам посредствена игра. И не е толкова до посредствеността, а до отчуждеността. Днес е в този отбор, на есен е в друг, догодина е в друга страна.

Българските отбори са пълни с футболни гастрольори, играчи за половин сезон, за един сезон, играчи чието име помниш месеци или някоя и друга година и то с някоя магария, както въпросния Юсуф Рабех.

Предпочитам "Левски" да спре да бие тъпана за две или три години. Нека се вземе решение от ръководството - изграждаме нов отбор с местни момчета и 1-2 силни футболисти. Тази година даваме 2 милиона за силен защитник, защото защитата ни е като клоунада. След година даваме още 1-2 милиона за силен нападател, останалото е от юноши и силни български футболисти. На третата година можем да се борим за титла, купа и влизане в Европа. Не както сега - дум, дум тъпана колко евтино сме взели някой анонимник и как ще правим чудеса в Лига Европа, как ще вземем титла, купа на страната ... а няма никой на трибуните, защото не ни се гледат хора, чийто имена не можем и да произнесем.

1 коментар:

taniaark каза...

Право думаш, правоооо.....