12 март 2012

Новинарска им работа

Не е тайна, че в новинарските сайтове и вестниците работят много слабо грамотни хора. Така е и в много от бизнесите у нас - наемат се хора съгласни с дадена заплата и по-рядко хора, които да ни свършат работа.

В случая с новината от сайта vesti.bg се касае и за некомпетентност и за немарливост. Списалият новината е написал, че е открадната JPS система, като е имал предвид GPS - Глобална система за позициониране.


Обикновена справка в произволна търсачка можеха да спестят на пишещият срама, ако все пак материала бе подписан. Иначе сега просто се смеем на портала Vesti.bg, но това е горчив смях.

3 коментара:

Анонимен каза...

А ти научи ли се да пишеш правилно?

monnio каза...

А ти изяде ли си супичката снощи?

За разлика от теб не съм анонимен, а и за разлика от измислилият jps системата съм достатъчно разумен да проверявам, когато съм несигурен в знанията си.

Анонимен каза...

Моньо, така ли си пишеш името на бългаски или Монйо? :) Що ревеш срещу човека, написал е истина, видима обаче, за виждащите. Останалите или не четат, или не ги интересува съдържанието, формата, контекста. Прав е, ама какво от това? В България отколе се прозвежда партийно, не качествено!