29 юли 2011

Тъп, прост, гелосан, неграмотен и парвеню, нали?

Снощи отбора на "Левски" София победи много трудно отбора на "Спартак" Търнава с два гола в последните минути. Мача бе очаквано труден за нашия отбор, защото бе първи след края на лятната подготовка, първи официален за множество нови играчи, първи официален за треньора. Треньора пък си е петле и се закани, че ще влезе в групите на "Лига Европа" и ще спечели титлата. Очаквано след трудния старт в турнира на УЕФА се наредиха критици като в стария виц: роднина-разбирач, роднина-разбирач ...

Тъп, прост, гелосан, неграмотен, парвеню, но той е треньор сега и гради нов отбор с много нови футболисти и му желая успех. Желая му го, защото харесвам отбора на "Левски", а и защото харесвам хора с амбиция. Такъв бе и Станимир Стоилов навремето, когато след загубата от "десет малки негърчета" продължи да гради отбора и го изведе до нови висоти. Нека сега и Иванов се докаже, ако може. Ако не може - тъп, прост, гелосан, неграмотен и парвеню, но е мъжкар и ще си тръгне сам.

                              Георги Иванов - Гонзо            

И нещо друго. Много ми хареса начина, по който президента на "Литекс" отговори на въпрос на журналисти дали треньора Пенев ще бъде отстранен, ако отбора не влезе в груповата фаза на турнира "Шампионска лига" - да не би всяка година да играем там? За това да бъдем реалисти - българските отбори са средна ръка и ако играят в груповата фаза на турнирите под егидата на УЕФА това ще бъде успех. Ако не успеят ще бъде нещо нормално.

Няма коментари: