05 август 2009

Новата порция "осветени" сътридници на ДС донесе само Цензура

Поредната порция досиета от архивите на ДС донесе само медийно мълчание. Това е малко странно при положение, че според най-новите данни на Комисията по досиетата след 2006 г. 102-ма агенти на ДС продължават да се занимават с активна медийна дейност.

Прочетох всички имана в списъците, както на собствениците, така и на журналистите. Това което ми направи най-силно впечатление бяха имената на Красимир Гергов и Радосвет Радев - двамата са били сътрудници на политическата полиция. Сега първият е монополист на рекламния пазар, а вторият е собственик на една от най-влиятелните частни медии, чието влияние се дължи най-вече на факта, че Дарик радио се асоциира със "синята идея" или българското дясно.

В кратката си разходка из българския уеб ми направи впечатление следното - никой и дума не е обелил за Красимир Гергов и агентурното му минало. На сайта на Дарик радио има кратко съобщение за разсекретените досиета и значително по-дълго интервю с Радосвет Радев, където той (разбира се) обяснява, че е натопен. Материала впрочем може да бъде открит само в архивите, защото е "несъществен". В коментарите към материала форумици се оплакват, че коментарите им са изтривани от администраторите на сайта - срамота!

Най острия материал, който прочетох е на радио Дойче веле. След като го дочетох си спомних мотивите на българската редакция, ДВ да продължи предаванията си за България. Според журналистите, у нас все още има цензура и непрозрачни медии. Е, тъй си е.

Източник - радио Дойче веле

Приятели, лесно е да имаш послушни медии, когато държиш оцеляването на работещите там в ръцете си. Послушните големи и малки телевизии, радиостанции, вестници и сайтове ще продължат да обясняват, как досиетата са мръсна, отдавна забравена работа и не трябва да и се обръща внимание. Така до окончателно затъпяване. Ако го позволим.

Няма коментари: