20 май 2009

Урок по правила на движение на пешеходците

Има два начина да се учат житейски уроци - лесен и труден. От своя страна двата способа си имат своите силни и слаби страни. Хубавото на лесните уроци е, че ги получаваме без излишни неприятности и грешки. Освен добро при лесните има и лошо - чуждата мъдрост не се взима присърце и грешките се повтарят не само от нас, но и от цялото човечество със странна упоритост поколение след поколение.

Доброто при трудните уроци е, че поуката често остава в съзнанието ни за цял живот. Неприятното в случая е, че често нанасят сериозни травми - душевни или физически. Понякога са и последните в жизнения ни път.

За радост урокът по живот за жената и детето пресичащи неправилно пред сградата на Народното събрание бе болезнен, но не и фатален. Надявам се в бъдеще те и техните близки да бъдат сред съвестните пешеходци, които уважават малкото, но все пак налични в градовете ни подлези, надлези и пешеходни пътеки.

Майката и детето току що бяха прибрани в линейката.

Медиците оказват първа помощ на пострадалите.

Полицаи успокояват шофьора на дипломатическият автомобил. Според един от очевидците това е личният автомобил на посланика на република Италия.

п.п. Ако някой желае да използва снимките може да ги получи без надпис срещу линк към блога edinslep.blogspot.com

Няма коментари: