04 август 2008

Да работим усърдно на длъжност мислител

Трудът облагородява. Облагородява физическият труд. Този труд облагородява необичайните труженици. Редовните бачкатори вече са облагородени от близостта си с естественото човешко състояние след излизането от Едем - работата на нивата за насъщния. А там е било хубаво ...

Бог дава живот на Адам

Необичайните труженици навикнали повече да мислят, отколкото да действат изпадат във възхита от възможността докато тялото работи - духът да се скита.

Аз като един непривичен труженик тази сутрин се трудех с прахосмукачка в ръка. Дали заради шума, дали заради сънливостта ми това не доведе до никакви съществени резултати. Ситуацията обаче се промени щом хванах ютията. О да, това е оръдието на труда за необичайните труженици. Веднага започнах да мисля и да раждам съждения.

На върха на щастието си изключих ютията, защото много мислене не е на добро, а и облеклото за днес и утре бе готово. В кратките щастливи мигове прозрях старата истина - мъжът губи жена си в мига, когато тя престане да му се възхищава.

От тук мисълта ми може да поеме в много посоки, но уважаеми това може да стори и твоята. Затова нека всеки от нас запази мислите за себе си.

Няма коментари: