29 май 2007

Со кротце, со благо, нимойте со кютек

Вчера получих от приятел линк към македонски блог, в който авторът си прави нелепи шеги осмивайки наши политици, процеса срещу медицинските сестри в Либия и национални герои. Погледнах, свих рамене и затворих. Написах му, че в нашия нет съм виждал и по-тъпи шеги, както и по-грозни нападки към македонците. И толкоз, върнах се към работата си и забравих.

Днес разбрах, че новината гръмнала от една национална телевизия, която е първа на сеирите. Същата се прочу с репортажи за съдбата на кравата Донка, Пенка и други рогати и мучащи същества, кротко живеещи в обора на бабите Яна, Мара или Ганка в село Долно Нагорнище или някъде из близките околии. Сега един от гвоздеите в програмата им е сутрешния блок, в който се раждат новини. Поне според водещия.

Изумих се от поредното вдигане на юруш срещу македонците. Дори не срещу конкретния блогер, не срещу поста, не срещу тези които си играят с чувствителни струни на обществото у нас. Хората са се вдъхновили и настървили и почти война обявили. Един инак умен мъж призовава за цензура на блоговете! Изобщо не се замисля, че в момента това е единствената независима медия у нас и другите млади демокрации, в които няма независима преса. Изобщо безумието е пълно.

Ето и страшните колажи, които взривиха емоциите.


Нелепо, но признайте, ако зад решетките бе китайка или чернокожа щяхте да се разсмеете. Признайте си, че мнозина от вас много щяха да се смеят ако жената бе негърка и дори биха я разпратили на познатите си в icq с много усмивки.


Забавно gif-че. Определено Б.Д. има нужда от вразумление, защото е превърнал НИМ в анти-македонско агет табло. Не знам защо е там бившия министър...

Е, какво толкова? Нима ние не наричаме често страната си Булгаристан? Нима за всеки от тези политици не може да бъде казано и нещо по лошо?

Мили хора, успокойте се. Междусъседски отношения се градят "со кротце, со благо". "Со малце кютек" не е добра идея.

1 коментар:

Unknown каза...

Аууу изобщо, ама изобщо не съм съгласен. За медиците - не ми пука. За премиери и т.н. също, но да обиждат светиня като ЛЕВСКИ просто е недопустимо. Въпреки че това е общ герой, защото държава като македония никога не е съществувала. И после как младите хора от България да не мразят *ибаните македонци???
А и всички сме чували за "Златният век на македония" - просто тъпите провинциалисти от западна България са с толкова промити мозъци, че нямам думи. Само потърсете нещо за "тяхната" история, колкото и малка да е тя ще видите 1към1 прилика с българската. Оставям изводите на Вас!