13 октомври 2010

Не се стискай приятелю

Не се стискай приятелю, не се скъпи за превенция. Изоставените и маргинализираните правят социални трусове и дори революции, за това изоставените трябва да бъдат приобщени, да бъдат научени на любов и уважение. Неколцина посвещават живота си на тази кауза, но имат нужда от подкрепа - финансова, морална, материална, защото и те са хора с нужди и семейства.

Няма да ти обяснявам "за живота, вселената и всичко останало", защото ти не по зле от мен знаеш как функционира обществената машина. За това те моля, когато ти е удобно да отделиш половин надница и така да се откажеш от едно хапване в заведение или няколко бири. Дари тази скромна сума на "sos детски селища" или unicef. Тези организации се доказаха в годините, че реално правят разни неща за социалната превенция. Е, поне едно колелце въртят, но то както всеки малък чарк в голямата машина е важно. 

Да, знам че си го правили преди, знам че си се сещал чат-пат, а после забравял. Доста неща знам, защото и при мен е така. За това те моля - направи го сега. Благодаря ти приятелю!

Няма коментари: