03 март 2014

Кремълска му работа

Путин е посредствен политик, кгб-ец. Руската икономика е експортно ориентирана и внася всичко - от автомобили до хладилници.

Ако наистина се опъне и реши да задържи Крим, рано или късно ще наложат на Русия ембарго. От него икономиките на ЕС ще пострадат много, но пък за половин година Русия ще падне на колене, най-много половин година. При това не трябва да се спира вноса на всичко, а само на стратегически суровини и материали.

Не ми вярвате? Ами отворете гугъл стрийт вю, огледайте какви са автомобилите в страната - европейски предимно, дори в провинцията. Те имат нужда от резервни части. Хората имат и компютри, а фирмите сървъри. Те също имат нужда от резервни части. Да им спрат доставките на твърди дискове и ... след 6 месеца няма руски интернет. На сървърите се трошат повече, от колкото на домашните компютри.

Гледах публични данни. Доходите на руснаците са много близки до българските, те са относително бедни, като не визирам върхушката, която си купува футболни отбори на запад ...

https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:RUS&dl=bg&hl=bg&q=%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F%20%D0%B1%D0%B2%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:RUS:BGR:DEU:ITA:FRA:CHE:CZE:SWE&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false

Пожелавам им да се отърват един ден от подтисниците и да изградят нормална държава. Покрай тях и края на рубладжиите у нас - и ние ще изградим нормална държава.

Дай боже ...

Няма коментари: