02 март 2014

Ах този Путин

Путин се представя като доста посредствен държавник.

  1. Нападна Украйна, но тя е с 15 пъти повече площ и 5 пъти повече населени от Грузия. Освен това Украйна има доста по-мощна армия.
  2. Путинова Русия дори и Крим няма да може да удържи дълго. На първо място заради изостаналата си армия, която ще получи и огромна по мащаб партизанска съпротива. Да в Крим около 50% от населението са етнически руснаци, но има още толкова, които съвсем не са въодушевени от перспективата да станат следващите Дегестан или Чечения. Не на последно място и те не са толкова тъпи да стават част от една още по-корумпирана и не свободна държава от тяхната собсвтена.
  3. Открита война с Украйна ще я тласне с пълна сила към НАТО и дай Боже ЕС (добре дошли при нас). Така Путин ще има само приятелчето си Лукашенко и неколцина азиатски сатрапи, но и те не са тъпи ...
  4. На всеки в Европа и централна Азия ще му стане ясно, че той може да е следващия. Съюзници - трънки.
  5. Целия цивилизован свят ще им наложи търговски ограничения.
  6. Европа и САЩ ще направят всичко възможно, за да развият икономики без петрол и газ. До 10 години можем да си вземем сбогом със зависимостта си от руския и арабски внос. Следователно режимите на Путин и разни петролни диктатори в пустините (и Венецуела)отиват в историята.

Да пием, за глупавия Путин.

Няма коментари: