26 февруари 2012

Московският бял кръг

Днес опозицията в Русия, въпреки студа, въпреки засиленото полицейско присъствие, на пук на скептиците събра над 30 хиляди души на флашмоб. Избраха формата флашмоб, както хората ръкопляскаха на Лукашенко в Беларус, защото това е форма на протест, за който не е нужно разрешение от властите. Същото сме правили и в София. В Русия и в Беларус, както и понякога в България полицията бие опозицията и прави масови арести, за това и малцина рискуват. На последния протест в Москва обаче мнозина излязоха с дечицата си, имало е много жени и както се вижда от снимките - протестиращите са успешни, често млади хора с интелигентни лица и ведри усмивки, за разлика от привържениците на Путин,  които крият лицата си и гледат лошо. Въпрос на среда.

У нас пък принцът от Банкя си прави сметките да следва примера на батко Путя, а казионните медии и там и тук въртят един и същи сценарий - аз съм готин, а пък вижте колко са лоши комунистите, демек Боко/Путя се модерни политици - цирк, само дето ние не сме глупави.

Поздрав на либералната опозиция в Русия, дано укрепне и свали комунистите, дано и ние свалим нашите комунисти въпреки актуалната им боя.








Привърженик на Путин крие намръщеното си лице зад надпис "Путин обича всички"








Снимки: в. Дневник

Няма коментари: