01 август 2011

Първите ми впечатления от новата спортна зала в София

Хубавата част от работата
Ами с две думи - не е лоша новата зала. Има добро естествено осветление, хубави асансьори, удобни указателни табели, модерни информационни табла, озвучаване на ниво, добра вентилация, достатъчно тоалетни, няма проблеми с покритието на мобилните оператори.

 дори от най-горните нива има добра видимост

 от нивото непосредствено над журналистите видимостта е чудесна

част от трибуните могат да се прибират и се отваря място за сцена

Хубава работа, но българска.
По време на церемонията по откриването на залата, министър-председателят Борисов не пропусне да се похвали, че убедил строителят на обекта ГБС да свали част от цената. Публична тайна е обаче, че всъщност отбивката в цената е за сметка на обема и. Така че, ако бях на мястото на Борисов бих се срамувал от постъпката си. Такова съоръжение се строи за да се използва десетилетия наред и в такива случаи подобно сметкаджийство е смешно, дори по време на криза.

Ето какво представлява една наистина голяма зала, в която може да се проведе събитие на европейско ниво, какво е финала на Евровизия.

част от финала на Евровизия 2011 в република Германия

И друго неприятно, подовете в коридорите, включително на стълбищата са боядисани с блажна боя. При богатия избор на качествени настилки, които да пазят от подхлъзване да се прибягва до блажна боя е смехотворно, дори и когато се гони икономия на всяка цена. 


За събитията при откриването
Най-добрата и смислена реч изнесе министъра на спорта г-н Нейков, а второто смислено нещо което се каза при откриването бе поздравлението към министър-председателят Борисов от капитана на националния отбор по волейбол Владимир Николов. Протежето на Борисов - кмета на София г-жа Фандъкова явно бе неподготвена и почти обиди хората от другите градове. Самият Борисов изнесе реч тип - смутен третокласник пред строя. Предполагам, че не чак толкова глупавите му изяви, които съм слушал и гледал се дължат на уменията на монтажистите в електронните медии.

Голяма част от публиката бе в залата за да аплодира шумно словото на министър-председателя Борисов и се оттегли още докато волейболистите на България и Сърбия загряваха за мача. Това не бе толкова лошо, защото поне останахме хора, които се интересуваме от волейбол, а това си пролича, защото при излизането от залата ми направи впечатление че бях по-скоро сред ниските хора. Дори жените бяха с ръст от 175-180 и нагоре:)


Имаше и други недоизпипани неща, вместо спортен журналист можеха да наемат за диктор професионалист като онзи във Варна, който да съумее да раздвижи публиката.

Толкова за новата зала, дано след десетина години имаме поне половин дузина подобни и по-добри в страната.

1 коментар:

Ламиниран паркет каза...

Не мога да скрия радостта си от тази наша нова спортна зала, в която имаме щастието да гледаме толкова много волейболни мачове или толкова много гостуващи звезди, които без подобно място едва ли биха се съгласили и да дойдат в страна ти.Време беше да има място където да ходим и да се разнообразим.Именно в спорта и залите трябва да се влагат повече пари.Поздравления за всички фирми които са били спонсори, надявам се че не помагат за последен път.Снимките, които сте направили са страхотни.