29 октомври 2010

Преглед заглавията от сутринта

Тази сутрин слушах прегледа на печата по университетското радио. Заглавията, които бе подбрал редактора бяха обикновени и с нищо не грабващи вниманието. 

Ето малко от моя преглед на печата:

Русия извършила първи успешен опит с ракетата Булава, на която зевзеците  казват Будала. Това е лошо и добро. Лошо, защото руските идиоти може би ще си модернизират технологиите на нападателните си оръжия. Добро, защото идиотите не инвестират в истински нови технологии, а са като кръвопийците. От тази пиявица рано или късно ще се отървем и ние. Газ скоро ще има и по Набуко, пък възобновяемите енерго-източници ще ни накарат да затворим и първа и втора атомна.

България преговаря за твърда надбавка към цената на АЕЦ "Белене", от където научаваме старината, че въртим, сучем, ама тази централа ще си я строят руснаците, а ще я платим ние с цената на тока. 

Новият политически проект на президента Георги Първанов ще се нарича АБВзащото толкова си могат. Единия идиот си нарече партията ГЕРБ, а другия ще я кръсти АБВ. Една моя някогашна шефка си кръсти "най-българското" списание Черга, защото явно не знаеше, че думата не е българска.

Търсят се многофункционални служители - това не е нищо ново, стар габровски виц разказва, че местен предприемач видял статуя на индийския бог Шива и рекъл: "те такава работничка ми трябва!". Та с такива работодатели - нищо чудно, че сме на последно място по производителност на труда в ЕС. Умните хора аутсорсват дейности, за да постигнат тясна специализация и минимум разсейване, а ние още търсим идеала на щерката на Живков старши "всестранно развита личност".

Каквото е правителството, такива са и администраторите на сайтовете му - правителствени IT специалисти в действие ...

Като се лиша от новини за 2-3 дни изпадам в умопомрачение, като си мисля, че живея в нормална държава. Честно!

Няма коментари: