12 юни 2009

Случки

Снощи в дебрите интернетски засякох позната, с която след като си имахме приказка преди близо 4 години. После спряхме мухабета, но пък се поздравявахме със sms по празниците. Хоп - троп.

В статия на Захари Стоянов прочетох - кой подучи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове - пък се зачудих каква ли е етимологията на думичката пич. Според едно определение, което намерих из дебрите нетски тя значи: Етимология: от турски - незаконно, недоносено дете. Демек синоним на копеле. Заради туй си припомних, че на първия ми студентски купон за малко да се счепкаме с един момък, който ми каза копеле. Изяснихме се, това било да си готин. Ако бе рекъл пич нямаше да се обидя, а излиза че и при това би трябвало. Але - хоп!

Сутринта слязох от тролея и тръгнах към близкия храм. Вниманието ми привлече "Голф", движещ се с висока скорост в парка до въпросния храм. Качвайки се по стъпалата за да вляза вътре видях спрелия до стълбата "Голф", чийто водач бе излязъл и си бъркаше в гащите, а половината му задник лъскаше. С усилие глътнах ругатнята, а тя би била справедлива заради факта че се канеше да пикае върху стената на храма и то пред очите на играещите наоколо деца. Фиу-у-у.

Открих, че една позната, с която дори някога имах връзка е поредната жена поела по пътя на материалното благополучие, чрез спазарена нежност. Не ми стана много мъчно. Приемам фактите. Все пак преди няколко дни видях луксозно жилище и нов автомобил получени по същата линия. Тъй си върви света, а тези момичета някой ден ще бъдат морални майки. Разпльок!

Нямам сили да коря никого, света тъй си върви. Мога само дасе дивя. За сега.

Няма коментари: