29 май 2009

Айде, дали знаеш, паметиш, Милице

Днес правителтсвото обяди ден на национален траур. Причината е, че стар и неизправен автобус помел десетки хора на събор по случай Възнесение Господне в околностите на Ямбол. 

То умрелите вчера, както и хилядите по пътищата няма да се върнат. Осакатените тела и души в това, което наричат война по пътищата няма да се утешат от този правителствен акт. Над умрелите рано или късно ще спусне булото си забравата на обществото, а подир това и на близките им. За това е важно да се мисли за промяна сега.

Изхода от положението го знам, но никой не ме пита, а ще стане простичко. Намират се честни хора, които да изградят от нулата КАТ, ДАЙ, Агенция Пътища или както се нарича в момента, МВР, МнВР, полиция, армия, прокуратура и тъй насетне, по реда си. Но да се започне с нещо простичко, нов КАТ и ДАЙ. Ако мислите, че е трудно или невъзможно погледнете съседна Румъния. Там преди няколко години шутнаха цялото проядено от корупция тамошно КАТ и го изградиха на ново. Сега в родината си румънците шофират разумно и по правилата, а в България по стария начин, защото знаят системта - плащаш и няма проблеми.

Докато тази съвсем постижима мечта стане реалност ще пеем любовни песни, защото любовта винаги е по-силна от глупостта и омразата. 

Айде дали знаеш, паметиш, Милице
Кога си бефме малечкиКога си бефме малечки, Милице
Ай, кога се двамата любефме

Ай, кога се двамата любефме, Милице
Во чичовото градинче.
Во чичовото градинче, Милице
Ай, под шарениот трендафил

Ай, трендафил цвеке цуфтеше, Милице
На градите ги лагяше
На градите ти лагяше, Милице
А ти во скутот ми спиеше.

Няма коментари: