21 април 2008

И ний вървим, вървим, вървим нататък ...

"Компанията за недвижими имоти ... може да заведе като собственик в ... всеки, който се възползва от уникалната възможност да си купи къща или апартамент там. Да се инвестира в този район в момента е попадение в десетката, понеже цените са все още твърде атрактивни, а регионът е изключително перспективен.

Убедете се в това – бихте могли да станете доволен стопанин на невероятен курортен имот от двор, голяма къща и гледка към ... за сума от ... щатски долара. При това, допълнителните разходи за местните данъци и такси са почти нищожни."

До скоро подобни реклами привличаха чужденци, които се надяваха на лесна печалба или пък желаеха лятна/зимна къща в курорт на много ниска цена. Уви, в повечето случаи тези не богати европейци вместо обещания рай на земята получаваха стени от гипсо картон и чудесна гледка към съседната сграда.

Тази тъжна реалност е позната на мнозина българи. Освен измамите, които строителните предприемачи вършат спрямо доверчивите чужденци, българите познават и измамите, които се извършват и спрямо доверчивите българи. Като резултат българите са все по малко доверчиви. Толкова недоверчиви са, че дори не смеят да пазаруват онлайн.

Знаейки всичко това, се чудя на пионерския ентусиазъм на фирмата, която предлага имоти в Панама и Коста Рика.

Няма коментари: