09 април 2008

Разкази в картинки 2

Здрасти, измина почти година от времето, когато написах първия разказ в картинки. Между двата няма нищо общо освен заглавието. Във времето когато всички говорят за политика ще ти разкажа нещо друго.

Настани се удобно. Не, нямам предвид стола ти, а София. Столицата е град, в който можеш да намериш своя пристан. Понякога на неочаквани места.


Ню Йорк е градът, който не спи. София е град, който отскоро се събужда и зае място на световната музикална сцена. Уви не като износител на собствената си култура, а предимно като консуматор на чуждата. Този процес обаче едва ли ще е твърде дълготраен, предвид темповете на културно натрупване - 15 см на месец.

Тук качествената улична култура е все още в света на идеите, а проявленията са от света накича.

До измъкването им от калта ще продължава натрупването на културен материал.

Процесът ще продължи до пълния и окончателен триумф на масовата култура и кич. Може и да греша.

Не всичко в София, България е кич и масова култура тип поп-фолк. Това е Мария Бояджиева, певица на група Самейра. Явно симпатичните младежи са решили да възродят проекта си, а той си струва. За концерта им от 08.04.08 г. ще пиша скоро.


За сега ви препоръчвам да следите изявите на младите музиканти, защото са нещо, което наистина си струва.

Макар Мария да подражава на Гуен Стефани тя има способността да омагьосва публиката, който мога да сравня единствено с този на Насо Русков.

2 коментара:

taralezh каза...

Какви снимки!
Хубава вечер беше. Впечатляващ глас има това момиче!

monnio каза...

Дам, аз за това казвам да идем пак да я чуем:)