28 март 2008

Едно емоционално признание

Тази сутрин чакайки на спирка на градския ни транспорт слушах радио. По радиото интервюираха пожарникарския генерал от запаса Борисов. Освен пожарникар този мъж е и не формален лидер на политическа партия ГЕРБ.

Коментирайки местните избори през 2007 г-н Борисов громеше порочната практика във всички досегашни избори - купуването на гласове. Заяви, че в много от общините, където е имало явно купуване на гласове ГЕРБ са се класирали на трето-четвърто място и добави: "защото нямахме пари".

Нямали пари. Ами ако имаха пари?

И друго ми бе интересно в това интервю. Попитаха г-н Борисов за скандалите в МВР. Той понаплю премиера, призова към предсрочни избори и добави, че докато той бил главен секретар с големите правомощия тези които сега: разтърсват МВР в борба за власт, работели ползотворно и за благото на родината.

На последващите въпроси - за какво се борят тези вишестоящи в МВР мъже - г-н Борисов отговори буквално мънкайки - не знам. След като ми заявиха, че това едва ли е така, защото той познава тези мъже г-н Борисов заяви, че знае, но това са лични неща, а той като достоен мъж не можел да разгласява.

Емоционален човек е г-н Борисов. В един момент громи г-н Станишев и тройната коалиция, след това мънка като виновно дете. И пари си няма. Поне партията му ГЕРБ. Живи да ги ожалиш!

Няма коментари: