22 януари 2017

Крадливо и нагло - що е то? Цъ, не е мангуста.

По инерция, когато се говори за нагла сган, която краде безогледно хората у нас си представят някакви хора от индо-европейския етнос, наричани с глупави обобщения като роми или пък цветисти аналогии препращащи към цвета на кожата на някои от тяк, като да речем кюмюр. 

Да, ама дами и господа - циганите не могат да се мерят с хрантутниците, които си живуркат на народния гръб, при това без значение къде е по света. Е, страните от северната част на Европа, нейде из Западна Европа и Швейцария са щастливи изключения. 

Та една новина от днес ме изкара от кожата ми. Та румънското БСП и ДПС са на власт в Румъния и явно им е писнало от независимата прокуратура и специалните съдилища, които бяха създадени там малко преди приемането им в ЕС. Благодарение на усилията на много прокурори и техните екипи, много крадливи мръсни копеленца (в моя си блог мога да не спазвам политически коректен език) се озоваха зад решетките, а страната дръпна уверено пред България и е на път икономически да достигне страните от централна Европа. 

Карикатурата е от вестник "Сега"
Да, ама злото не спи Ето какво са решили тези сладури.
Министерството на правосъдието представи в сряда проект за помилване, който би освободил около 3500 души от затворите. Друг проект предвижда декриминализиране на злоупотребата със служебно положение, когато щетите са под 44 500 евро, и намалява максималната присъда за това престъпление от седем на три години затвор. 
Проектите на коалиционното правителство на Социалдемократическата партия и Алианса на либералите и демократите предизвикаха остри критики и серия протести.
Ако си откраднал под около 100 хиляди лева наши пари - не си виновен, това са дребни пари.

Преди около 20 години се простих с левия уклон в мисленето си, когато се убедих че що е социалист и роднинските им партии се грижат за благото народно само на ужким, само за да залъжат будалите с малко идеология. Социалистите и всичките им сродни партии без значение от наименованието са един тумор на обществото, крадлива сган, като някои амбулантни търговци, които те омайват със сладки приказки, а ти прибират париците.

Не казвам, че щом са някакви по-десни партии не злоупотребяват, в световната политика има страхотни гадини от всички политически уклони, но социалистите са спечелили моята искрена ненавист.

У нас има много малко честни хора, които са попаднали в политиката за да са полезни на обществото и да ги пазят от крадливите уроди. Бедата е, че те често остават неразпознати от масите. Масите сякаш обичат нагли мазници, които им свалят звезди и им обещават дребни облаги. Какъвто народа - такива и повечето му политици.

Ха, та у нас някакъв маймун който прави смешки по телевизора си направи  партия и влезе в парламента. След успеха на Бареков сега още един е решил да повтори упражнението - очаквайте скоро партията на Славчо. А на президентските избори Каракачанов спечели много гласове, като обеща да увеличи пенсиите! Президента да вдига пенсии, все едно министъра на образованието да обещание да се справи с дупките по пътищата, ама балъците гласуваха.

Тъп народ - крадливи политици. Поне в Румъния протестират и дори президента им е застанал зад протестите. Успех им желая.

Няма коментари: