06 януари 2017

Страната на извънредните извънредности

Ако МВР бе частна организация то тя отдавна щеше да е затворена заради лоши битови условия на служителите си. Сигурно би загубила и битката с конкурентите си, заради лошата материална база, с която се очаква да извършва определените и задачи и лошо мотивираните хора, заради лошите условия, остарялата база и ниското заплащане.

В обществото заради медиите често се говори за огромния бюджет на МВР - цял милиард, харчат а не ми опазиха колата. Катаджиите са корумпирани, пълно е с чиновници на които не им се работи, клатят си краката ...

Впрочем нека поговорим за малко за футбол. Едно от най-интересните неща във футбола се случва, когато даден отбор изведнъж започне да играе чудесно след смяна на треньора и напук на лошите резултати през есента - същите момчета правят чудеса през пролетта.

Футболните треньори при мъжете не са хора, които развиват качествата на състезателите, поне не това е основната им работа. Те трябва да се добри психолози, мотиватори, да създават спойки между играчите, да намират силните страни на своя отбор и слабостите на противника.

Та казват че МВР работело лошо ...


Правителството отпусна допълнително 7 млн. лв. към над милиардния бюджет на МВР. Средствата са необходими за борбата с битовата престъпност. В 3-месечната операция ще бъдат ангажирани 1140 полицейски патрула, а в малките населени места ще се осигури присъствието на полицаи. Източник.

5-то РПУ в София отвън, не ви трябва да го виждате вътре
Отпускат се всъщност пари за командировъчни на полицаи от други населени места, за срок от три месеца, както и за настаняването им в хотели, защото и полицая е човек и трябва да яде и спи.

Освен това стотици полицаи са командировани да пазят границата ни с Турция. Оплакванията са, че са на палатки и във фургони, нямат достатъчно униформи ... Освен това пустата му стена пак се оказа недостроена, но това е друга тема.

Защо разказах за футбола? Защото подобно на футбола в политиката е важно кой управлява отбора и на къде го води, как го екипира и мотивира.

Според мен МВР се управлява лошо - хората са лошо платени, зле екипирани (всеки който е бил в някое РПУ например за да подаде жалба или като свидетел може да го потвърди), а и най-лошото - много, много лошо управлявани!

В МВР от година на година се очакват реформи, всяка нова партия вкарва в системата своите протежета, които да организират обществени поръчки и да се окраде каквото може до края на  мандата. Постоянно плашат хората с нови и нови реформи, разформироват една служба, обединяват, разделят ... всичко това отнема време за да се оформят нови екипи, служби, логистика, обмен на информация и МВР зацикля.

МВР не работи или целенасочено или от политическа глупост

Полицейско управление в Ню Йорк
Ако е първото то е престъпно, но няма кой да осъди политиците. Ако е от глупост пак трябва да ги осъди за вредителство над държавата.

И най-гадното в новината: За обезпечаването на мобилността на полицейските патрули в малките и отдалечени населени места са необходими 300 нови полицейски автомобили на стойност около 8 млн. лв. От тях 6 млн. лв. ще бъдат осигурени от бюджета на МВР за 2017 г., а 2 млн. лв. се отпускат допълнително от правителството. От тях (отпуснатите пари) 6 млн. лв. ще бъдат осигурени от бюджета на МВР за 2017 г., а 2 млн. лв. се отпускат допълнително от правителството.

Значи преди два месеца не знаеха скапаните политици от кабинета на Борисов, че ще им трябват нови автомобили! Сега още в началото на годината се започва реорганизация, на някои служби ще им вземат пари за оперативна работа - я няма да се купят компютри, я униформи, я гориво ... - ще прочетем за какво не са стигнали още през април сигурно.

Толкова ме е яд, че ни управляват тъпи хора. Толкова тъпи, че чак да обръщат простотията в своя полза - Борисов каза - вие сте прости и аз съм прост и се разбираме. И простите си го избират - него или друг мръсник, който говори простичко, да го разберем (Ще вдигна пенсиите ако стана президент - Каракачанов).

Направо ми се иска да повикам някоя от многото фирми за почистване в София и да разчистим политическия пейзаж от мръсници. Но е ясно, че почистването на домове или офиси не е същото, като почистването на мръсниците. Почистването трябва да стане от МВР, а МВР го управляват мръсниците ... параграф 22 господа и дами.

Няма коментари: