22 септември 2016

Пътуване с влак за Рошко и социалните мрежи

Днес Рошко пътува с влак за първи път след като проходи. Мога само да гадая дали и е харесало, но си намери нови почитатели - е, всъщност хора които са навити да си играят с нея - и сякаш прекара добре. Не е хленчила, обикаляме по коридорите, намъкнахме се (тя) в няколко купета, побъбри си с поне десетина баби, няколко мами и си поигра с няколко деца.

Социален е Рошко, не като някой министър


То е ясно, че когато порасне за нейно съжаление ще спре да се къпе във всенародната любов почти навсякъде, където се появи, но няма да и организираме рязане на лентички с платена агитка и куп ухилени подгъзници, както правят политиците и най-вече нашия любим Слънчо.

Все пак си мисля, че ще запази слънчевата усмивка и обаятелното си поведение наш Рошко.


С бодра и сигурна стъпка

Рошко крачи от около месец, но благодарение на вродените си способности, а може би и на онова, което изправя бабите и на тръни - всички акробатики които правя с нея - крачи много уверено. Още от осмия си месец, когато тъкмо лазеше се качва по стълби, качва се по детските площадки и се спуска преди да проходи, а сега когато ходи няма никакви грижи да подтичква в движещ се влак. Голяма работа си Рошко.

Впрочем можете да следите случките с нея в собствения и уеб сайт: Приключенията на Рошко

Край

И да поговорим за социалните мрежи и отпушването на канали


Тези дни си говорехме с не един, ами с двама клиенти за силата на социалните мрежи, но не онези октоподи като Фейсбук, а за истинските стари и добре познати социални мрежи, които са добре описани в учебниците.

Що е то социална мрежа? 

Е, що да е. Имам аз нашествие от хлебарки и звъня на хора, чието мнение уважавам. Или пък ми се запушва канал и питам някого. Вие пък търсите готино място за екскурзия, някой пък си търси човек за оптимизация на уеб сайт и хоп - стигате до мен с реклама от уста на уста, която е безплатна, но пък изисква инвестиции в себе си и в добри дела.

Вяра и добри дела ще ни спасят, поне тъй твърди църквата и за разлика от мнозина от йерарсите и, на църквата и вярвам, защото ние сме църквата, нали така?

И ето, като казах отпушване на канали да дойдем и до рекламата. Преди няколко години търсехме майстор, за шпакловка и лепене на плочки. Водопроводчика чийто услуги използвахме го препоръча и в крайна сметка приехме неговата оферта, нищо че бе по-висока.

В края на ремонта се заговорихме за това кой от къде е и с какво се занимава, хоп-троп и се оказа, че той се отказвал от тези ремонти и се прехвърля към отпушване на канали и му трябва сайт.

Речено сторено, направих му приличен сайт и човека си работи с него вече няколко години, но има нужда от оптимизация за търсачки, за да оптимизира и разходите. Та рекох да помогна с един линк, няма нищо лошо в това, нали? 

Няма коментари: