08 септември 2013

Кой има полза от използването на химическо оръжие в Сирия?

Фамилията Асад са от партията БААС, която управлява в Сирия, а преди това управляваше и Ирак, когато на власт бе Хюсеин. И в двете страни властта е използвала танкове, за да тушира недоволството срещу себе си, в двете страни е използвано химическо оръжие (Ирак срещу Иран и кюрдите на север, а в Сирия отново срещу кюрдите).
И у нас имаше такива митинги

Асад е кървав диктатор, който управлява чрез олигопол превзел икономиката, както е направено и тук от хората на бившото БКП и техните верни кучета ДС и МВР.
Дали Асад е достатъчно луд, за да използва химическо оръжие - достатъчно е. Дали го е направил сега - не е сигурно.

Част от противниците на Асад обаче не са по-добра алтернатива. Джихадистите салафити са ужасни, взривяват църкви, колят, бесят и християни и други мюсюлмани. Ако те са на власт биха ли използвали оръжие за масово унищожение каквото е химическото - и още как!

Кой би имал полза от тази химическа атака, за да доведе тя до намеса на САЩ и съюзници в тази война? О, много хора, много. Като се започне от производителите на оръжие в САЩ, мине се през производители и търговци на петрол, които ще се облажат от вдигналата се цена на суровината (Русия има малки проблеми, защото бюджета бе направен при цена на петрола с 7-8 долара на барел над сегашната, а саудитците имат двойна полза - хем печелят петролни долари, хем САЩ свалят Асад и те започват да контролират Сирия), та се продължи през компании, които се облизват за възстановяването на инфраструктурата на Сирия след войната.

Интересчии много, при всички положения народа на Сирия ще продължи да страда.

Няма коментари: