11 април 2013

Горките корейци от севера


Жалка история ... хората умират от глад в домовете си или в трудови лагери, обикновения човек дори в градовете няма електричество, треньора на футболния им отбор и част от футболистите, които загубиха мачове на Световното по футбол през 2010 година ги екзекутираха, в страната е лукс да имаш хладилник, но си го държиш за показ, защото нямаш ток ... та тази страна ще извърши тест на ракета. С нея ще плаши съседите, за да ги изнуди да дадат храна на умиращите от глад хора.

"Петминутка на омразата", хем по Оруел, хем познато от миналото ни
Извратена логика, присъща на комунистите. И у нас преди 23 години, когато на власт бяха комунистите ти трябваше разрешение да пътуваш извън града, в който живееш (ако си в граничен район), разрешение да си смениш работата, разрешение да се ожениш, разрешение да следваш в университет. За това пък кренвиршите според вицовете се правеха от лай*а и тоалетна хартия, появата на банани и портокали бе само около новогодишните празници, имаше показни магазини, в които имаше всичко, но от които не можеше да пазаруваме, имаше "Кореком", от който можеше, но пък нямаше с какво. За автомобил се чакаше по 20 години, повече от колкото за жилище, всичко се купуваше с връзки, даже ластика за кърпене на гащи, защото и гащи нямаше редовно в магазините. Такъв бе комунистическия "рай" тук.

За жалост, подозирам че горките корейци от севера живеят по-зле и от злочестите българи по време на комунистическата диктатура. Горките хорица, горките ... дано някой освободи и тях от тази човеконенавистна, червена тирания.

Няма коментари: