03 декември 2012

Да легализираме проституцията, а? Каква прекрасна идея ...

Много са ползите от такава легализация, аргументите са безброй, всяко обяснение е логично, стройно и изобщо подредено и смислено, иде ти да се цункаш. Обаче, все идва едно или повече обачета и обикновено от някой досадник като мен.

Предлагам да играем на сравнение - проституцията и наркотиците от една страна и концентратите + тютюна и хазарта. Нелегално и легално.

Сега концентратите (сещаш ли се как умилително се казва "гроздомицин") и тютюневите изделия (цигарки) са разрешени, хазарта също. Продават се в много лъскави опаковки - пийнеш и грозните жени стават хубави, купона е още по-голям, пуши пиклата и изглежда голяма и секси (реално или въображаемо), особено ако скръсти краката в тъмен чорапогащник и високи ботуши, нали? 

А пък като застанеш пред някое "казино", което е лъскаво, пред него или има фараони или пише "Елдорадо" виждаш само усмихнати и засмени хора, нито дрипави, нито навъсени, нито изглеждат като някой, дето би затрил възрастна жена за петаче или с вид на  професионлен просяк или бакшиш.

Хоп, легализираме я пустата проституция и всичко е честно, че и почтено. Плащат се данъци (нали), та акциза на цигарите и алкохола формира сигурно 20% или повече от бюджета, така че ДДС-то пасти да яде, а митните сборове са направо смешни в сравнение с тези приходи. Финансовия министър може и да е доволен, но това са разбити съдби и то на милиони. Не ми вярвате ли? Ще опитам да обясня.

Няма нощ в която пред или в кръчма/чалгария пък и където и да е, щом се лее концентрат -  да няма сбиване. Често масово, понякога и до кръв, че и до смърт се стига. Не рядко е заради моми. Същите моми, дето смело пушат по кутийка или две "цигарки". Същите не само дават грешни пари, но си тровят (обикновено) бъдещите деца, себе си, че дори и околните. Пък някои се чудят защо има много недоносени деца и не стигали кувьозите. Ами няма да стигат.

Хазарта - легалния хазарт! Ами че това е прекрасно - печелиш (много) пари в приятна атмосфера, а ако загубиш печели (съдържателя) и държавата, демек всички ние. Чудничко, нали? Само дето парите за залози са от заложени вещи от нечий дом - собствени или крадени. Грабежите на дребни или едри суми на улицата, грабежите от малки ученици, дори убийствата за дребни суми не са за хляб, те са я за наркотици, я за хазарт. Обаче се плащат данъци, а от тях пенсии, осигуровки, строят се пътища. Хубаво нещо са данъците ...

Ей, голямо мрънкало съм, концентратите били лоши, тютюна бил вреден, а пък сега и казината помагали на криминалния контингент. И за проституцията ще злословя, вярвайте ми.

Да легализираме проституцията - една прекрасна идея. Легализираме я, а на онази "мома" и казваме, че може да се "пошляпва" за пари с всякаква сган, защото има 18 години. Приятна обстановка, музичка, хубави питиета, медицинско обслужване. Супер, нали? Нищо че "момата" не може да чете гладко и трудно мисли. Собствениците на публичните домове ще мислят вместо нея, ще плащат данъци, също като онези (ако не са същите) с казината, денонощните заложни къщи и други законни бизнеси. Пари в бюджета, може и за благородна цел - ще увеличим пенсиите. Леле, дръжте се пансионери, така де пенсионери.

Мили хора, скъпи съграждани. Не позволявайте да ви манипулират. Ако се легализира проституцията, няма да стане по-добре за някого, освен за мафията. Легализират ли този порок, ще сложат билборди по улици, че дори и до училищата, за да си правят реклама, да привличат "ресурси" за бизнеса, ще е законно. Да не забравяме данъците, нали?

И ето идилия - дъвка с картинка на щастлива "кака" по жартиери - труженичка. "Съберете 30 картинки и спечелете плакат". Звучи нереално ли? Я пак помислете ...

Няма коментари: