25 юли 2011

Проклятието да работиш за чалгаджия

Футболистите и босовете на Локомотив София отпразнуваха подобаващо продължаването си в следващия кръг на Лига Европа. Те празнуваха до зори в "Найтфлайт". 
Из материал в sportni.bg


Само няколко дни след като бившия футболист на "Левски" София и "Локомотив" Пловдив Гара Дембеле се подигра пред новите си работодатели в Германия на пловдивския отбор за дисциплината и за това, че футболистите са можели да правят каквото си поискат, отбора на "Локомотив" (този път от София) с мъка и съдийска помощ успя да пребори "Металург" Скопие и да продължи в третия предварителен кръг в турнира "Лига Европа". След това ръководството, футболистите и собственика  отишли в чалготека и празнували до зори. Логично футболистите получили ден за почивка и тренировките били подновени в събота. Всичко това, при положение че следващия мач в турнира е само след седмица, а мача бе отчайващо слаб.


Странно защо Гара се е подиграл само на треньорите, които оставят футболистите да определят часа за тренировката (една за целия ден!), а е пропуснал навиците на собственика. Може и да не е странно, тези неща се подразбират.


Четейки новината за героичните забавления на локомотивци си спомних за контраста в поведението на други отбори след равенството по между им. ЦСКА и Ливърпул постигнаха равенство в София преди няколко години и докато 30 минути след мача, при все че са взели душ и дали безброй интервюта футболистите на ЦСКА вече бяха в столична чалгаджийница за песни и танци до зори, отбора на Ливърпул провел час и половина възстановителна тренировка на стадиона. 


В отбора на Ливърпул са сторили това, което е редно в една добре работеща фирма - възстановяване, разбор на грешките и подготовка, защото професионалния футбол е бизнес носещ много пари, а не забавление за момчетата от квартала. Поне е така в някои други страни.


Явно на запад не само капитализма мирише на хубаво когато гние.

Няма коментари: