17 март 2008

Нагълец та дрънка.

В слънчевия съботен следобед се разхождах в центъра на града. Малко по рано бях чел дискусия за проблема с паркирането в блоговете на Капитал, така че бе логично вниманието ми да бъде привлечено от тази нагло спряла на 1. кръстовище, 2. спирка на градския транспорт. Мястото е централно - Т обраното кръстовище на бул. В. Левски и ул. Шипка.


Не бързах за никъде и вместо да пресека пешеходната пътека реших да почакам и да видя колко ли време след моето идване ще престои този автомобил. Не мина и минута след като се бях спрял и по маршрута си се зададе тролей. Спря зад автомобила и сигнализира с клаксон. Водача на автомобила обаче явно считаше, че включването на аварийните светлини го превръща в горд собственик на временно паркомясто напук на знаците отричащи правото му да спре, камо ли да паркира именно там.


Тролея почака, пък след като колоната от коли се изтегли заобиколи нарушителя. Стана ми интересно и извадих фотоапарата за да снимам този герой с намерението да изпратя снимката в КАТ, когато му дойде времето. За това започнах да броя "светофарите" до тръгването на наглия тип.

От минаването на тролея се бяха изредили два.

Време си минава, светофари се сменят, лаф мухабета си върви ...

И дойде време да си ходят, оборудвани с цветя.

Сметнах времето на престоя през което наблюдавах шофьора нарушител. Около две минути преди да започна да снимам и още 3 след това. Поне пет под табелите указващи, че спирането е забранено, мястото е спирка и нарушителите ще бъдат отстраняване принудително.

Ако някой се интересува от регистрационната табела на наглеца - СА 6263 КТ. Лесна, та да се не забрави, зер коли на "селяндури" по паркингите - бол. Може се обърка човечеца.

Няма коментари: