13 септември 2007

Ти плати ли си за порното?

Ами така де, няма значение дали тайно ръкоблудстваш пред компютъра или се наслаждавате на продукта заедно с половинката си. Порното е интелектуален продукт, за който трябва да платиш. Ако не го правиш не уважаваш труда на хората, а и си престъпник.

Та да ти разправям, събрали се 65 творци - режисьори, кръвопийци - техните адвокати и други членове на индустрията и си спретнали конференция, на която да бистрят проблема с падащите печалби. Това се случвало, защото: "липсата на юридически действия ... е насадила в представата на пиратите (по-лошите) и потребителите (ние по-малко лошите), че копирането и кражбата на съдържание за възрастни не поражда абсолютно никакви наказателни мерки".

Един предложил да започнат да се съдят с пирати и ръкоблудци, друг да направят сайт, в който да се събират скрийншоти на пиратско съдържание, което в бъдеще да може да се използва в евентуални съдебни процеси, трети друго, четвърти вдигнал рамене... Важното е, че печалбите падат и се готви - пиле шарено.

Любопитно е, че според порнографите само 15-20% от използваното порно е легално. Ще ми се да разбера методиката, според която смятат колко често и какво се гледа. Ако използват данни от троянски коне - да си кажат, а? ;)

Ти приятел не се притеснявай, да му мислят янките, тук ГДБОП е заета в борба с блогери - екоактивисти:)

Използвал съм материал от darik.bg

Няма коментари: