27 юни 2007

Дядо Фройт и Депеш поколението

Или - размисли за едно джази време.

Не от вчера твърдя, че има нещо сбъркано в тази част от поколението ми, която поради някаква причина е израсла с музиката на Д. Мод. Момичетата, които вече са жени обикновено са интелигентни, умни, начетени и самотни. За разлика от поколението на майките си, които четели любовни романи Д. М. поколението отрасна в друга културна среда. В юнушеството ни се появиха и високите технологии, масовизира се Интернет и те се впуснаха там да търсят утеха на духовната си дупка.

Един бърз експеримент доказа следното: Д.М. поколението ако не клечи в някой чат, сайт за запознаства, блог, форум или нещо си - виси в повечето едновременно.

Дали дедо ми Фройд е е прав за запълването на дупки? Не знам, композицията свърши.

Аз отивам на работа и ще се постарая да отнема времето на една от Д.П. поколението. Времето за чат, блог, форум ... и да го заменя със секс време.

Ама ми трябва помощ.

Не от приятел.

6 коментара:

Romeo Ninov каза...

То това за запълване на дупките е вярно за всяко поколение, не само за младите. Но ще си разреша да цитирам малко латински: O tempora, o mores
Така че и си прав и не си :-)
П.П. Както се казва - угода няма

monnio каза...

Хе, както се казва - ние това много добре го знаем, ама си чешем езиците:-Р

п.п. нещо за нашите нрави ли казахте г-н Нинов;)

Romeo Ninov каза...

Ами какво да кажа за нашите нрави. То не че няма, но...:-)
Явно това е част от сблъсака на поколенията, аз го виждам доста ясно в къщи. Но ако нашите деца не порастнат самостоятелни и със собствено мнение по въпросите на живота виновните ще сме ние, родителите.
Макар че още не си стъпил на тази мотика, го имай предвид :-D

monnio каза...

Аз съм човек любопитен и либерален. Като върл любопитко ще стъпя на мотиката, и то не само от любопитсво:)

Да те питам, ти си либерал човек, пишеш че не си се налагал на поколението си, ама наистина ли? Честно!?!:)))

Romeo Ninov каза...

Наистина не съм, в къщи караме на принципа, който го има в подписа ми: Свободата, Санчо... И винаги съм се опитвал да обясня защо едно решение е по-подходящо сравнено с друго. Оставих ги няколко пъти да се сблъскат със собствените си решения и да преценят сами кога да мивярват на преценката. Но налагане насила на решение... И да го е имало не си спомням (или предпочитам да не го правя ;-)

monnio каза...

Свободата трябва да си я извоюваш или поне заслужиш. Както и други работи. Ще стане татко от мен, читав:-Р

Инак подарената свобода е като опита ти да изпиеш бездънната чаша с водка;) Сега има проблем в Булгаристан, гражданско общество не става така, трябва да се воюва за него, за свободата. Ама стига толкоз за политика:)